Blueberry lemonade

When life gives you blueberries, you make blueberry lemonade. Het duurt niet lang meer en dan zijn de Nederlandse blauwe bessen niet meer te verkrijgen, dus heb ik vanmiddag maar een grote bak gekocht op de markt. Je kunt er zo ontzettend veel mee doen, waaronder dit simpele drankje maken. In minder dan een half uur zet je deze paarse limonade op tafel. Leuk als je bezoek krijgt! Enjoy!


Blueberry lemonade

Deze limonade kun je ook gemakkelijk in een cocktail veranderen door bijvoorbeeld champagne te gebruiken in plaats van water. Ook is het lekker met bruiswater. Verder kun je de blauwe bessen in dit recept vervangen door bijvoorbeeld aardbeien of frambozen. Lekker met munt!


Maakt één glas limonade

1/2 blauwe bessen
2-3 theelepels honing (naar eigen smaak)
10 ijsklontjes
1/4 cup versgeperste citroensap
1/3 cup water voor de siroop

1. Verhit 1/3 cup water en de honing in een steelpan. Voeg de blauwe bessen toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 3-4 minuten pruttelen.

2. Zeef het mengsel en laat het in een kommetje afkoelen. Schep het daarna in een glas, voeg de citroensap toe en giet er een beetje water bij. Roer het geheel.

3. Voeg de ijsklontjes toe en giet het glas tot de rand vol met water. Roer opnieuw of, als je een mason jar hebt zoals ik, schud. Voeg eventueel nog een paar blauwe bessen toe ter decoratie en je limonade is klaar!