Bananen avocado ijs

foto 3.JPG

Wat is het toch fantastisch weer! Vandaag las ik ergens dat het sinds begin augustus niet meer zo warm is geweest. Op veel plekken werd het vandaag warmer dan 25 graden en volgens mij wordt het ook morgen nog mooi weer. Genieten! 

Een Indian Summer zouden ze het in Amerika noemen: dit mooie nazomerweer waar wij nu al een paar weken van genieten. Eigenlijk kennen we het begrip niet echt in Nederland. Ja het is wel eens een paar dagen prachtig weer in september en ook wel eens in oktober, maar echt een lekker najaar is meestal niet aan Nederland besteed. Herfst = regen + storm. Tenminste dat is wat ik associeer met het seizoen wat er aan komt. 

Toen ik vijf jaar geleden in Flagstaff, Arizona woonde maakte ik een hele andere herfst mee. Bijna iedere dag was het heerlijk mooi en helder weer. Ik woonde er van half augustus tot half december en ik heb nog nooit in mijn leven zo'n lange periode van mooi weer mogen genieten. Ik werd er echt heel erg vrolijk van. Ja de herfst was zeker aanwezig: de gekleurde bladeren, de koudere nachten, de kortere dagen. Maar overdag scheen de zon en je kon tot eind oktober prima in een shirtje buiten lopen. Een Indian Summer dus. Mijn favoriete jaargetijde. Ook al bestaat 'ie officieel niet. 

Op mijn blog probeer ik zoals jullie weten zoveel mogelijk volgens de seizoenen met eten bezig te zijn. Dat is met dit weer is wel lastig want ik wil gewoon ijs eten. Nou kwam ik een beetje te laat op het idee van vijgenijs, dus dat wil ik zeker nog eens proberen, ook al is het misschien pas volgend jaar.

Vandaag deel ik mijn versie van bananenijs met jullie. Het is ge├»nspireerd op een recept van mijn vriendin Susan die ze op Paleo made simple plaatste. Een gezond nagerecht om te maken op een heerlijke Indian Summer-avond!


Bananen ijs met avocado en limoen

Voor 2 flinke porties:

3 bananen

1 avocado

100 ml kokosmelk

Sap van 2 limoenen

8 basilicumblaadjes

Granaatappelpitjes (optioneel)


1. Doe de bananen, de avocado en de basilicumblaadjes in de blender. Giet de kokosmelk en de limoensap erbij en zet de blender aan.

2. Zodra alles een glad mengel is geworden giet je je ijs-in-wording in een kommetje. Die plaats je zo'n 2 uur in de vriezer. 

3. Roer na een uurtje even. En haal het ijs minimaal een uur later uit de vriezer. Hoe langer je het in de vriezer laat staan, hoe harder het mengsel wordt. Maar dat lijkt me vanzelfsprekend ;). Besprenkel eventueel met granaatappelpitjes en eet op dat ijs!!