September | food for thought

In deze maandelijkse serie deel ik mijn online vondsten met jullie. Denk aan nieuwe blogs, recepten die mijn hart gestolen hebben of bijvoorbeeld interessante artikelen en video's. 

» Ik ben fan van de Zuidermarkt in Amsterdam. De buurt alleen al is om van te dromen en de producten zijn niet alleen fotogeniek maar veel belangrijker, ze komen (veelal) uit de omgeving en zijn biologisch. 

» Chef. Deze film staat bovenaan mijn lijstje. Het verhaal gaat over een chef die een foodtruck begint.

» Ook deze video is de moeite waard. Zodra ik de kans krijg ga ik weer naar deze prachtige stad toe.

» Sowieso doen Amerikaanse plaatjes op dit moment veel met me. Heb twee keer korte tijd in de VS mogen wonen en door foto's als deze neemt de heimwee alleen maar toe. Wel even verder scrollen dan de plaatjes van die mooie ijsjes hè. De rest van de blog is trouwens ook erg mooi. 

» Een van de blogs die ik graag bezoek is My Name is Yeh. Emma van My Darling Lemon Thyme interviewde de schrijfster, Molly. 

» NYT-columnist Mark Bittman over de betekenis van het woord 'foodie'

» In een Pumpkin Spice Latte zit dus alles behalve pompoen. Wil je liever niet weten wat er wel in zit, klik dan maar niet.

» Deze TED Talk. "If kids grow kale, they eat kale." 

» De laatste tijd ben ik meer van Instagram dan van Facebook. Tip: Oh Lady Cakes.

» Als je goed kijkt, zie je een boek liggen op de foto die Oh Lady Cakes op 1 september plaatste. Het heet Animal, Vegetable, Miracle van Barbara Kingsolver. Gaat over lokaal en seizoensgebonden eten. Aanrader!

» Gebruik je ook wel eens superfoods? Wat is er eigenlijk zo super aan? Sarah van Something from Sarah legt het uit. 

» Op dit Pinterest-account kan ik zo een middag verdwalen.

» Raw Chocolate & Beet Pralines. Do. I. Need. To. Say. More? 

» Mocht je je vervelen, installeer dan de app STELLER. Een fantastische en simpele manier van storytelling. 

» Ik pleit ervoor dat bedrijven als deze (of deze)  snel 1. of naar Nederland verzenden 2. zich in Nederland vestigen 3. Nederlandse bedrijven inspireren zodat we dit ook gewoon in ons landje kunnen kopen. 

» Nog een paar weken en dan is de opvolger van The Green Kitchen van mijn favoriete blogstel David & Luise te koop. Het kookboek heet Green Kitchen Travels. De eerste foto's zien er veelbelovend uit. Voorlopig alleen nog in het Engels te krijgen. 


IMG_1096.jpg

Met dank aan C. die zo lief was om mij haar camera te lenen!