Donkerblondies met chocoladechips

Blondies met chocolate chips Anna Jones

Het laatste recept van 2014! Wat is dit jaar toch omgevlogen. Ik dacht vandaag terug aan wat me het meest is bijgebleven van dit jaar. Voor mij zijn dat de momenten die ik door heb gebracht met de mensen die ik lief heb. Zij maken mij gelukkig. 

Maar ik word ook blij als ik aan die heerlijke vroege lente van 2014 terug denk. Lekker met vriendinnen afspreken in het Wilhelminapark in Utrecht, een fietstochtje naar de Veldkeuken in Bunnik. En dat al in maart en april! We hebben heerlijk vakantie gevierd op Ibiza (echt een aanrader) en genoten van een prachtige nazomer. Ik ben iemand die ontzettend opfleurt van de zon, maar dit jaar heb ik mezelf ook gedwongen om ook een frisse neus te halen bij slechter weer. Al was het maar om boodschappen te doen. Dat is volgens mij redelijk gelukt. 

Natuurlijk had ik ook enorm veel geluk dat ik begin december naar Sri Lanka mocht. Ik beloof, er komt snel een verslag. Het kost me alleen wat tijd om alles op een rij te zetten. Deze bijzondere reis heb ik aan mijn blog te danken. Daar ben ik erg trots op. For the love of pie bestaat nog maar een half jaar, maar het heeft me al zo veel voldoening gegeven. 

Blondies chocolate chip Anna Jones 2

Zijn jullie ook zo benieuwd wat 2015 gaat brengen? Ik wel. Op allerlei gebieden. Ik hou niet van goede voornemens. Altijd als ik me iets voornee, komt er niets van. Ik moet het gewoon doen. Dus daarom een 'do-lijstje':

1. Vanaf januari meld ik me aan bij The House of Yoga. Een online platform waar je lessen kunt volgen. 

2. Zodra de dagen weer ietsje langer worden ga ik een dag in de week helpen in een moestuin. Dat lijkt me nou echt heerlijk en ook erg leerzaam.

3. Reizen!

4. Minder piekeren en meer accepteren. 

Zijn er nog dingen die jullie graag willen veranderen of waar je aan wilt werken? Nu even over het recept dat ik vandaag met jullie deel. Het komt uit het kookboek van Anna Jones: een nieuwe kijk op eten. Anna is vegetarisch en een van Jamie Olivers eerste studenten van Fifteen in Londen. Tegenwoordig werkt ze nog steeds voor Jamie Magazine als foodstilist. 

In Anna's kookboek vind je ruim 200 vegetarische recepten. In de verschillende hoofdstukken vind je nuttige pagina's met tips en opties voor het samenstellen van bijvoorbeeld salades of pasta. De foto's zijn schitterend en de gerechten zijn erg voedzaam en gemakkelijk klaar te maken op een doordeweekse dag. Kijk, daar houden we van! Ik ben in ieder geval erg blij met het boek en heb er alvast iets uit klaar gemaakt. Blondies, nou ja, die van mij zijn donkerblondies geworden omdat ik de bloem heb vervangen voor speltmeel. Daardoor krijgen de cakejes een beetje een nootachtige smaak. Wel lekker vind ik! Scroll naar het beneden voor het recept. Een fijne jaarwisseling en tot in 2015!

Blondies 3 Anna Jones Chocolate Chips

Donkerblondies met chocoladechips

Voor 12 brownies

100 gram kokosolie
100 gram (ongeraffineerde riet)suiker
merg van 1 vanillestokje
100 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels honing
250 gram speltmeel
2 theelepels bakpoeder
Een snuf zeezout
0,9 dl melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
150 gram pure chocola, grofgehakt

Verhit de oven op 190 C. Vet een browniebakvorm in en bekleed met bakpapier. Zet opzij.

Doe de kokosolie met de suiker in een kom en klop met een handmixer door elkaar. Voeg de vanille en de yoghurt toe en klop alles goed door elkaar. Doe de honing bij het mengsel en klop opnieuw.

Roer in een andere kom het speltmeel met bakpoeder en zout door elkaar.

Doe de droge ingrediĆ«nten bij het boter- en suikermengsel en roer alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe en de gehakte chocolade. Roer totdat alles samenkomt. 

Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de blondies in 35-40 minuten in de oven tot de bovenkant stevig en goudbruin is. 

Laat de koek afkoelen voordat je het in stukjes snijdt. Bewaar ze in de koelkast.  


Donkerblondies chocoladechips Anna Jones