Gegrilde grapefruit met honing + nieuws

Grapefruit 4.jpg

RICHARD: You didn’t order any grapefruit.

LORELAI: Yeah, I don’t really like grapefruit.

RICHARD: Oh, I always start my breakfast off with half a grapefruit.

LORELAI: Hm, do the Florida people know about you? Because Anita Bryant left this huge gap that has yet to be filled.

RICHARD: It’s important to start the day off correctly, Lorelai. A grapefruit is brain food. It has vitamin C and folic acid and it helps with your digestion. It really is a terrific fruit.

LORELAI: I feel like you’re about to break into song.

RICHARD: I’m serious about this Lorelai.

LORELAI: I know you are but I still don’t like grapefruit.

RICHARD: Well, there are many things in life that we don’t like, but the benefits they bring us far outweigh the temporary discomforts we have to endure.

LORELAI: Okay. Hold on a sec.

[Lorelai walks up to Luke at the counter]

LORELAI: Hey, I need a grapefruit.

LUKE: What?

LORELAI: Yeah. Before my pancakes this morning I need half a grapefruit, uh, preferably one that tastes like a donut.

LUKE: I don’t have grapefruit.

LORELAI: How can you not have grapefruit?

LUKE: I’ve never had grapefruit.

LORELAI: I need a grapefr. . .Listen, I have my father with me all day, and so far there’s been no major drama or yelling or ugliness but there will be if I don’t somehow find a way to get half a grapefruit for breakfast this morning.

LUKE: I could go next door to Doose’s and buy a grapefruit.

LORELAI: I would be eternally grateful.

LUKE: I’ll be right back.

LORELAI: Thank you.

Misschien had ik eerst even moeten zeggen dat Gilmore Girls mijn 'all-time favorite' serie is. Het gaat absurd ver. Ik ken hele dialogen uit mijn hoofd. Misschien praat ik daarom wel zo snel en zo veel. Of misschien vind ik de serie juist zo leuk omdat ik zo veel en zo snel praat. Hmm. 

Hoe dan ook, ik heb net zo'n hekel aan grapefruit als Lorelai. Ik eet het zelden, maar ja gezond is het wel. Nou kwam ik er laatst achter dat de bittere smaak minder wordt als je er een klein beetje honing op smeert en het vervolgens in de oven grilt. Dus ik wil jullie dan ook aanraden om het een keer te proberen!

En dan het nieuws. Kunnen jullie mijn fairtrade chocolade en thee pots de crème nog herinneren? Ik schreef die blogpost onder meer omdat ik een reis naar Sri Lanka kon winnen. Vorige week kreeg ik te horen dat ik, samen met nog een paar anderen, heb gewonnen en binnenkort ook echt naar het land toe ga om daar theeplantages te bezoeken en met fairtrade boeren te praten! Fantastisch hè! Ik ben er nog steeds helemaal ondersteboven van en heb er ontzettend veel zin in. Ik ga jullie op de hoogte houden!


Gegrilde grapefruit met honing

Zet de oven op de hoogste grilstand (250 graden). Snijd een grapefruit door de helft. Met een mesje snijd je hem ook lichtjes (tussen alle stukjes vruchtvlees) dwarsdoor, zodat je hem straks gemakkelijker kunt uitlepelen.

Smeer er een theelepeltje honing op en strooi er eventueel wat kaneel overheen. Leg de grapefruit ongeveer 5-7 minuten in de oven die je op de grilstand zet. Houd de grapefruit in de gaten, je wilt niet dat 'ie verbrandt. 

Leg de helften in twee schaaltjes, doe er wat yoghurt en granola bij en eet het lekker op.