November | food for thought

Doordat ik iedere maand deze rubriek schrijf, valt me ineens op dat de maanden echt voorbij vliegen! Het is alweer november… Al zou je het met een graad of 17 niet zeggen. Ik ben het hele weekend buiten geweest. Hallo vitamine D!

» Gys. Een nieuwe lunchplek in Utrecht. Heerlijk gezond en biologisch eten. Ook lekker centraal gelegen, maar wel net buiten het drukke centrum en om de hoek van de UB (lucky studenten).

» Nog meer leuks in de Domstad. In de stad is nu de Fairminds pop-up store te vinden. Open tot eind 2014. Naar Utrecht dus!

» Ik ga even door met de hotspots hoor. Vinden jullie niet erg toch? In hartje Friesland zit Picknickers. Een hele leuke foodbar met biologische en ook lokale producten. (En psst, het is van familie, maar ook jullie zullen je er meteen thuis voelen hoor. Beloofd!)

» Ik blijf nog even in de Halloweenstemming met deze soep

» Als de winter dan straks toch een keer komt, dan wil ik wel zo'n jas hebben!

» De Franse Mimi Thorrison is een kunstenares in de keuken. Kijk nou wat ze met deze savooiekool doet!

» Het is een neverending story. Ik heb weer leuke nieuwe blogs ontdekt. Zoals deze, van de Nederlandse Adinda, die in de Taiwanese stad Taipei woont. Heel tof!

» Hebben jullie ze al gespot? Kaki's! Ze zijn er weer. Lekker in een parfait, in een lassi (recept binnenkort online ;), of in een salade bijvoorbeeld. 

» Tijdens de kookworkshop van Sarah Britton kregen we de tip om dit boek aan te schaffen. Ik ben trouwens ook benieuwd naar het boek van Anna Jones. Deze vegetarische chef heeft veel samengewerkt met Jamie Oliver. Die ook weer een nieuw boek heeft uitgebracht. Jemig wat een leesvoer!

» Wat eten kinderen wereldwijd voor ontbijt?  Scroll meteen maar door naar Amsterdam.

» Heel Holland Bakt is voorbij. Jammer! Menno is de terechte winnaar naar mijn mening. Maar hier ben ik het niet mee eens. Ik ben gewoon fan van Mel en Sue :). 

» Als afsluiter nog even dit recept. Deze taart wil je toch gewoon maken?


Nog geen genoeg gekregen van alle tips? Lees dan de posts van september en oktober terug!Ingrid Hofstra1 Comment